time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.00 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten. 
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Tips rondom oud & nieuw voor uw huisdier

In september vertelden we over vuurwerkangst bij honden (en katten). Wat je kan doen om deze angst te verminderen én wat je eventueel kan gebruiken als je hond of kat het toch nog erg spannend vindt. Deze keer vertellen we iets over de dag en nacht zelf. Wat is handig om te doen en wat niet?

Naar buiten of niet? Belangrijk is honden dagen voor oudjaar en tijdens oudjaar ten alle tijden aan de lijn uit te laten en vermijd plekken waar veel vuurwerk afgestoken wordt. Het is daarbij belangrijk de halsband goed sluitend om te doen. Uw hond zal niet de eerste zijn die zich uit de halsband bevrijd tijdens deze periode.

Laat u kat dagen voor oudjaar binnen, katten in het nauw kunnen nog wel is van huis afdwalen. Sluit de kat op oudejaarsavond apart op in een kamer met zijnwater en eten. Laat het licht aan, zorg eventueel voor achtergrondmuziek (geluid) en sluit de ramen af zodat de lichtflitsen minimaal te zien zijn. Belangrijk is dat de kat zich in deze ruimte kan verstoppen, onder het bed geeft voor de kat vaak de voorkeur.

Let wel: mocht u (mede dankzij dit artikel) denken dat uw huisdier last heeft van stress raadpleeg dan toch eerst de dierenarts, deze kan lichamelijke oorzaken van gedragsproblemen/stress uitsluiten. Als blijkt dat uw dier in orde is, kunt u samen met de dierenarts bespreken hoe de stress bij uw hond of kat verminderd kan worden.

Het team van Dierenartsen Lelystad wenst u, uw familie en uw huisdieren een prettig uiteinde en een gelukkig nieuwjaar!

Note; deze blog is ruim voor het vuurwerkverbod en de lock down (14 december) geschreven. Desondanks is het denkbaar dat er vuurwerk in uw omgeving zal worden afgestoken. Het zogenaamde kindervuurwerk (F1 vuurwerk) mag wel gebruikt worden (dat mag het hele jaar door) en hiervoor zijn huisdieren vaak net zo bang.

De laatste berichten

20
dec

Tips rondom oud & nieuw voor uw huisdier

In september vertelden we over vuurwerkangst bij honden (en...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?