time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Consulten

Standaard consult

Er zijn vele redenen om op consult te komen, bijvoorbeeld voor de jaarlijkse vaccinaties, maar ook voor ziekte of een andere klacht. Tijdens elk consult kijkt één van onze dierenartsen uw huisdier helemaal na. Zo wordt er naar de ademhaling en de hartslag geluisterd, maar ook wordt er gekeken naar het gebit, de ogen en de oren. Het standaard consult duurt bij ons op de praktijk 15 minuten.

Hoe de rest van het consult verloopt is afhankelijk van de reden van uw bezoek. Komt u voor de jaarlijkse vaccinaties, dan wordt uw dier, nadat er gecontroleerd is dat deze gezond is, ingeënt. De dierenarts vult het paspoort of vaccinatieboekje in. En zal eventuele aandachtspunten met uw doornemen.

Wanneer u op consult komt voor ziekte of een andere klacht zal de dierenarts naast het algemeen onderzoek ook een anamnese afnemen. Dit houdt in dat er allerlei vragen gesteld zullen worden om de klacht zo goed mogelijk in beeld te brengen. Daarnaast is het misschien ook nodig om aanvullend onderzoek uit te voeren.

In het geval van een langdurige ziekte, meerdere klachten of een complexe zorgvraag is het mogelijk dat u ingepland wordt voor een uitgebreid consult.

Naast een standaard consult hebben wij ook diverse andere consulten. Waaronder een puppy/kitten consult, een pre-anesthesisch consult, een kennismakkingsconsult of een spoedconsult.

De laatste berichten

23
sep

Belangrijke mededeling

De zorg voor onze patiënten heeft bij Dierenartsen Centrum...

Bekijk alle informatie

13
jun

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Dierenzorg Club Lelystad (DCL) voor een gezond en zorgeloos...

Bekijk alle informatie

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Copyright © 2021 | Dierenartsencentrum Lelystad