time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Echo

Naast de röntgen hebben we ook een echoapparaat. Een echoapparaat werkt met geluidssignalen. Deze geluidssignalen worden weerkaatst door de organen en weer opgevangen door het echoapparaat. Van deze signalen wordt dan een beeld gemaakt, waardoor de organen van uw dier beoordeeld kunnen worden. Een echo is lastig om goed te interpreteren, vandaar dat onze dierenarts Deborah Heemskerk zich heeft laten nascholen in het maken van echo’s en in de beoordeling hiervan. Voor het maken en beoordelen van hartecho’s hebben wij een externe dierenarts, Remco Jonker, hij komt op afspraak bij ons op de praktijk hiervoor langs komt.

Het echografisch onderzoek wordt het vaakst ingezet om aandoeningen van de buikholte en/of het hart te beoordelen. Op een relatief eenvoudige manier kunnen afwijkingen aan organen zoals lever, nieren, milt, blaas, hart en prostaat worden vastgesteld. Ook kan een dracht worden vastgesteld.

Voor het onderzoek van de buikholte is het belangrijk dat de patiënt nuchter is. Voor onderzoek aan de urinewegen moet de blaas gevuld zijn, dus mag er van te voren niet geplast worden door de patiënt. Op deze manier komt de blaas mooi in beeld op de echo en kunnen blaasproblemen gediagnosticeerd worden.

Het echografisch onderzoek is niet pijnlijk en kan bijna altijd plaatsvinden zonder sedatie. Op de plaats van het onderzoek wordt de vacht geschoren en een speciale gel aangebracht, zodoende kan het beste beeld door de echo gevormd worden.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

13
jun

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Dierenzorg Club Lelystad (DCL) voor een gezond en zorgeloos...

Bekijk alle informatie

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad