time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Röntgeonderzoek

Voor een volledige diagnose is het soms nodig om ter aanvulling röntgenfoto’s te maken. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen van het skelet, zoals een botbreuk of kreupelheid, artrose, maar ook aan benauwde dieren, dieren met ernstige maag/darmklachten, of dieren met afwijkingen aan het gebit.

Wij beschikken over een direct digitaal röntgenapparaat. Het grote voordeeel hiervan is dat de foto’s niet meer ontwikkeld hoeven te worden. Binnen één seconde kunnen we het resultaat al zien op het beeldscherm. Op deze manier bieden we een perfecte kwaliteit waar u niet lang op hoeft te wachten. Het merendeel van de foto’s kan door onze dierenartsen beoordeeld worden. Indien nodig kan de foto doorgestuurd worden naar een specialist en krijgt u later meer informatie.

Ook beschikken wij over een direct digitaal tandheelkundig röntgenapparaat. Afwijkingen aan de gebitselementen en het kaakbot kunnen hiermee in beeld worden gebracht en dan kan een gerichte behandeling worden ingesteld. Voor het maken van röntgen foto’s van het gebit geeft een gewoon röntgentoestel onvoldoende beeld, wij gebruiken daarom een speciaal tandheelkundig röntgentoestel. Daarnaast worden er speciale röntgenfilms gebruikt die gemakkelijk in de mondholte geplaatst kunnen worden om overlap van tanden en kiezen van de andere kaakhelft te voorkomen.

Wij maken geen officiële röntgenfoto’s o.a. voor HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie). Hiervoor zullen wij u dan ook doorverwijzen naar een andere kliniek, zoals het Medisch Centrum Dieren (MCD) Amsterdam.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad