time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Urineonderzoek

Urineonderzoek is een onmisbaar onderdeel van de diagnostiek met betrekking tot blaas- en urinewegproblemen. Heeft uw huisdier bijvoorbeeld last van een blaasontsteking, of juist blaasstenen, urineonderzoek kan ons hier veel over vertellen. Ook kan het ons informatie geven over de nierfunctie van uw huisdier. Vandaar dat wij op de praktijk ook het apparatuur hebben om dit aanvullende onderzoek uit te kunnen voeren.

Voor het urineonderzoek vragen we meestal aan u om urine op te vangen en naar de praktijk te brengen. Het is van belang dat de urine niet te oud is. Als u de urine niet in de koelkast bewaard, moet het binnen 2 uur naar de praktijk gebracht worden. Als u het wel in de koelkast bewaard, moet dit binnen 8 uur. Als u vragen heeft over het opvangen en bewaren van de urine kunt u gerust contact opnemen met de praktijk. Onze paraveterinairen kunnen u hier goed mee helpen.

In sommige gevallen zal de dierenarts echter steriele urine nodig hebben, maar ook kan het voorkomen dat het u niet lukt om de urine op te vangen. In die gevallen zal de blaas aangeprikt worden onder echobegeleiding om zo de urine direct uit de blaas te krijgen. Van dit prikje heeft uw huisdier weinig tot geen last en het prikgaatje sluit zich ook weer direct.

Doordat wij urineonderzoek op de praktijk kunnen doen, hebben we sneller een uitslag en kunnen we daardoor ook sneller de juiste behandeling in zetten voor uw huisdier. In sommige gevallen zullen we de urine echter op willen sturen naar een ander laboratorium voor aanvullende onderzoeken, in dat geval heeft u de uitslag meestal binnen een week.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad