time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Bloeddrukmeting

Net als bij mensen is het bij dieren mogelijk om de bloeddruk te meten.
Bij dieren brengt dit wel wat extra uitdagingen met zich mee, omdat o.a. stress en beweeglijkheid te meetresultaten kunnen beïnvloeden.

Voor bloedrukmetingen bij honden en katten nemen we graag de tijd. Dan kan het dier eerst even tot rust komen en wennen aan de spreekkamer en de persoon die de bloeddrukmeting gaat uitvoeren. Soms is een aantal “oefenrondes” nodig voordat er betrouwbare metingen uitkomen. Dit vraagt dus niet alleen wat geduld van ons maar ook van u en uw huisdier.

Bij honden wordt de meting meestal aan een voorpoot gedaan, bij katten meestal aan de staartbasis.
Er worden tenminste 5 metingen uitgevoerd, waarvan het gemiddelde wordt berekend. De hartfrequentie wordt als extra controle gebruikt om de betrouwbaarheid van de metingen in te schatten. Dit door de hartfrequentie bij uw dier te tellen aan de hand van de polsslag of het beluisteren van de hartslag en deze te vergelijken met de hartfrequentie die de bloeddrukmeter registreert.

Patiënten die baat hebben bij het met regelmaat controleren van hun bloeddruk zijn o.a.:  nierpatiënten, schildklierpatiënten en hartpatiënten.

Het tijdig signaleren van afwijkingen in de bloeddruk en het behandelen hiervan, kan de kwaliteit van leven positief beïnvloeden, het risico op complicaties t.g.v. bloeddrukafwijkingen verkleinen en ook de levensduur verlengen.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad