time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Diabetes

Diabetescontrole

Heeft u een huisdier met diabetes (suikerziekte)? Dan kunt u bij ons terecht voor een begeleiding tijdens het instellen en controleren van uw huisdier. Binnen onze praktijk werkt een paraveterinair die gecertificeerd diabetesconsulente is. Bij haar kunt u ten alle tijden terecht voor al uw vragen over suikerziekte en de begeleiding van uw dier. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze dierenarts heeft de diagnose suikerziekte bij uw hond of kat gesteld. Wat nu?

Meestal is suikerziekte goed te behandelen, al vraagt het wel de nodige aandacht.  Suikerziekte wordt veroorzaakt door een insulinetekort. Daarom moet dit tekort dagelijks, op vaste tijdstippen, worden aangevuld. U zult moeten leren Insuline te prikken bij uw huisdier. Dit gaan wij samen oefenen met gebruik van de Vetpen. 

Omdat niet precies bekend is hoe groot het insulinetekort bij uw huisdier is, moet de juiste dosering worden vastgesteld. Aan de hand van het gewicht van uw dier zal er een start dosering bepaald worden. Het prikken van de Insuline moet op vaste tijdstippen plaatsvinden. Het behandelschema wordt in overleg met u gemaakt, waarbij rekening gehouden wordt met de dagindeling van de persoon die het dier gaat behandelen. 

Het vinden van de juiste dosering gebeurt met diabetescontroles door een paraveterinair.    Het bloedglucosegehalte moet gecontroleerd worden op een vast tijdstip nl. 4 – 6 uur na toediening van de Insuline. Door de controles kunnen wij zien of de insuline moet worden bijgesteld. De controles zullen in het begin vaak en kort op elkaar plaatsvinden.  Voor deze controle hebben we een druppel bloed nodig.  Bij de kat uit het oor en bij de hond uit de lip.

Als eenmaal de juiste dosering is gevonden, zal uw huisdier zich een stuk beter voelen. De controles hoeven dan minder vaak, maar wel regelmatig, Na verloop van tijd kan de behoefte aan insuline veranderen en kan het zijn dat we de dosering moeten bijstellen.

Onze diabetesconsulten zijn altijd op afspraak. Suikerziekte is een aandoening waarbij veel op u afkomt. Wij begrijpen dan ook dat u niet alles kan onthouden. Wij geven u daarvoor een informatieboekje mee naar huis, zodat u thuis alles nog even kan doorlezen.           

Heeft u vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze praktijk. Tel: ( nog in te vullen ) of via de mail.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad