time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Puppybegeleiding

U bent sinds kort de trotse eigenaar van een pup geworden, gefeliciteerd!

Bij het opvoeden en grootbrengen van een hond komt van alles kijken. De pup wordt op 6, 9 en 12 weken gevaccineerd en daarbij door de dierenarts lichamelijk onderzocht. Daarna heeft u de mogelijkheid om een juniorconsult te laten doen op de leeftijd van 6 maanden. In de tussentijd maakt uw hondje echter allerlei belangrijke ontwikkelingen door.

Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en uw eventuele vragen te beantwoorden bieden wij onze klanten de gratis puppybegeleiding aan. Op de leeftijd van 4, 5 en 9 maanden bent u met uw pup van harte welkom bij een van onze paraveterinairen.

 Wat houdt de puppybegeleiding in?

  • We doen lichamelijk onderzoek waarbij we kijken naar het gebit (wisselen), de huid, vacht, oren en ogen.
  • De pup word gewogen en we houden een groeischema bij.
  • We informeren naar de voeding en geven o.a. adviezen over beweging, gedrag, zindelijkheid, castratie, verzekering, ontwormen en ontvlooien.
  • Ondertussen geven we uw pup veel positieve aandacht, koekjes en de gelegenheid om te wennen aan de tafel en de weegschaal. Bovendien went uw pup aan handelingen als gebit bekijken, oren kijken, etc.


Doel van de puppybegeleiding

  • Uw pup kan op deze manier op een ontspannen en leuke manier kennismaken met onze praktijk. We geven een positieve ervaring en de puppy krijgt lekkere koekjes. Dit zorgt ervoor dat de pup went aan een dierenarts bezoek en vaak op volwassen leeftijd nog steeds graag de kliniek bezoekt. Dat maakt een dierenartsbezoek ook in de toekomst een leuk uitje in plaats van een stressvolle aangelegenheid.
  • U kunt uw vragen stellen over eventuele problemen waar u tegenaan loopt.
  • Door de regelmatige controles worden problemen vroegtijdig ontdekt. Als nader onderzoek nodig is, kan een afspraak ingepland worden bij de dierenarts.

U en uw pup zijn van harte welkom op onze puppybegeleiding!

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad