time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Gebitsverzorging

De tanden van een cavia blijven hun hele leven lang doorgroeien. Het is belangrijk dat het afslijten van de tanden gelijkloopt met het groeien ervan, omdat er anders gebitsproblemen kunnen ontstaan. Een cavia heeft 4 snijtanden en 16 kiezen.

De hoofdoorzaak van gebitsproblemen bij cavia’s is het verkeerd afslijten van de tanden door het hebben van een verkeerd dieet. Vaak betekent dit dat er te weinig ruwvoer gevoerd wordt, maar ook een tekort aan vitamine C of D kunnen problemen geven. De symptomen die u als eigenaar zou kunnen zien bij uw cavia is minder eten, slikproblemen (natte kin), slechte vacht, niet lekker in het algemeen, tandenknarsen en gewichtsverlies.

Mocht u het idee hebben dat uw cavia een problemen heeft met het gebit of wilt u advies over het voorkomen van gebitsproblemen, kunt u altijd bij ons langskomen op consult. We zullen dan zo goed mogelijk proberen te achterhalen wat het achterliggende probleem is en advies geven over het voorkomen van deze problemen. Daarnaast kunnen we veel gebitsproblemen ook behandelen, zoals bijvoorbeeld het slijpen van snijtanden of het trekken van bepaalde gebitselementen.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

13
jun

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Dierenzorg Club Lelystad (DCL) voor een gezond en zorgeloos...

Bekijk alle informatie

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad