time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.00 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Vaccineren

Voor elk huisdier bestaat een vaccinatie op maat! Waarom moet ik mijn hond of kat vaccineren? Is vaccinatie echt noodzakelijk? En hoe vaak moet ik ze vaccineren? Dit zijn vragen die eigenaren vaak aan ons stellen.

Wat is het doel van vaccinatie?

Het doel van vaccineren is het stimuleren van het afweermechanisme van het dier. Dit dient ertoe om ervoor te zorgen dat uw huisdier voldoende afweer heeft wanneer het in contact komt met bepaalde ziekten.

Bij de geboorte en door het drinken van moedermelk krijgt uw pup of kitten afweerstoffen mee van de moeder (tenminste als de moeder goed gevaccineerd is). Deze afweerstoffen hebben een bepaalde levensduur en zullen geleidelijk, naar mate uw pup of kitten ouder wordt, verminderen. Hoe snel deze afweerstoffen verminderen hangt af van een aantal factoren: de gezondheid van de moeder, gezondheid van de kitten/pup, vaccinatiestatus van de moeder, de hoeveelheid en tijd dat de kleintjes melk drinken bij hun moeder.

Welke vaccinatie heeft mijn hond/kat nodig?

Welke vaccins op welke leeftijd worden gegeven aan welk dier hangt mede af van de situatie van het dier, de werkingsduur van de vaccinatie, de omgeving waarin het dier komt, etc. Naast de jaarlijkse vaccinatie zijn er ook andere vaccinaties te adviseren wanneer uw hond of kat zich in een bepaalde situatie bevind. Voorbeelden hiervan zijn de Kennelhoest of Bordetella vaccinatie en de Rabiës (hondsdolheid) vaccinatie wanneer uw dier naar het buitenland gaat.

Sommige vaccinaties hebben een immuniteitsduur van 3 jaar. Andere vaccinaties hebben maar een werkingsduur van 1 jaar.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

13
jun

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Dierenzorg Club Lelystad (DCL) voor een gezond en zorgeloos...

Bekijk alle informatie

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad