time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Gebitssanering en vervolg behandeling

Onze praktijk besteedt veel aandacht aan de gezondheid van het gebit van al uw huisdieren. Met de nadruk op het gebit van uw hond en kat. We hebben een modern ingericht gebitsbehandelruimte met direct digitale röntgen apparatuur, zodat wij indien nodig een röntgenfoto kunnen maken. Binnen onze praktijk hebben dierenarts Marloes Harsselaar, Deborah Heemskerk en Chantal van der Poel en assistentes Sanne en Petera zich gespecialiseerd in tandheelkunde. Dit betekent dat zij meerdere nascholingen op het gebied van tandheelkunde hebben gevolgd.

Waarom een gebitsbehandeling?
In de eerste plaats voor het welzijn van uw huisdier. Bedenk zelf maar eens hoe pijnlijk een ontstoken kies kan zijn. Een hond of kat laat echter vaak geen pijn zien door bijvoorbeeld te stoppen met eten, aangezien eten z’n eerste levensbehoefte is. Pas als een ontstoken kies getrokken is of ontstoken tandvlees weer gezond is, merkt de eigenaar vaak hoe veel levendiger z’n huisdier weer is. In de tweede plaats voor de gezondheid van uw huisdier. De bacteriën die zich ophopen in tandsteen en ontstoken tandvlees komen terecht in de bloedbaan. Van daaruit bereiken zij o.a. hart en nieren en blijven daar plakken. Veel dieren ontwikkelen hierdoor op latere leeftijd hart- en nierproblemen. En als laatste zal uw huisdier een stuk minder stinken uit z’n bek, ook niet onbelangrijk!

Waarom onder narcose?
Dit is noodzakelijk omdat een dier niet vrijwillig met z’n mond open blijft liggen en om het dier geen pijn te laten lijden als er eventueel een kies of tand moet worden getrokken.

Wat houdt een gebitsbehandeling in?
Door de dierenarts wordt uw huisdier onder narcose gebracht. U kunt vervolgens naar huis en uw huisdier enkele uren later weer ophalen. De dierenarts zal samen met de paraveterinair het gebit van uw huisdier schoonmaken en scoren. Indien nodig maken we meteen röntgenfoto’s. Wanneer een vervolg behandeling nodig is voor het trekken van tanden en/of kiezen maken we een nieuwe afspraak. Dit om de narcose tijd niet te lang te laten zijn voor uw huisdier.

Röntgenfoto’s van het gebit.
Net als bij mensen worden ook bij dieren röntgenfoto’s gemaakt van het gebit. Op een röntgenfoto kun je eerder zien of er gaatjes ontstaan in de tanden of kiezen. Daarnaast kunnen de wortels van met name de kiezen ook goed beoordeeld worden om te zien of er bijvoorbeeld een wortelpuntabces zit of misschien een gebroken wortel. Daarom is ons advies om van het gebit voor de behandeling röntgenfoto’s te maken.

Na de behandeling.
Als uw huisdier weer goed is bijgekomen in een verwarmde omgeving mag hij/zij naar huis. De paraveterinair zal uw huisdier aan u meegeven. Zij zal eventuele bijzonderheden over de behandeling vertellen. Soms vindt de dierenarts het belangrijk om zelf extra informatie te geven. U krijgt van de paraveterinair tevens informatie over de verdere nazorg en er zal een control afspraak gemaakt worden.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad