time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Aanschaf en verzorging

Puppy’s… wat zijn ze schattig! Wie wil er nu niet zo’n lief, klein en soms ondeugend maatje in huis. Samen wandelen, spelen, knuffelen, heerlijk toch! Toch komt er heel wat kijken bij zo’n kleintje in huis.

Een pup aanschaffen is dan ook een beslissing die weloverwogen dient te worden genomen. Zaken die in deze beslissing meegenomen moeten worden zijn bijvoorbeeld:

  • Welke type hond past bij mij?
  • Heb ik voldoende tijd om de pup aandacht te geven, de zindelijkheidstraining op een juiste manier te doen, de socialisatie goed aan te pakken?
  • Heb ik straks ook voldoende tijd, als de hond volwassen is/als ik die andere baan krijg/als ik een relatie krijg?
  • Wel of geen puppycursus doen?
  • Wel of geen bench gebruiken?
  • Welke voeding ga ik de pup geven?
  • Wel of niet verzekeren tegen ziektekosten?

Iedereen die een pup aan wil schaffen, is het aan het hondje verplicht om dit soort afwegingen te maken.

Daarnaast is het belangrijk om een pup aan te schaffen bij een betrouwbare fokker. Soms duurt het dan even voordat je aan de beurt bent voor een pupje. Helaas gebeurt het nog te vaak dat pupjes in een opwelling worden gehaald bij “fokkers”, die eigenlijk handelaren blijken te zijn. De grote vraag naar puppy’s en de internet verkoop van puppy’s werkt dit soort praktijken helaas in de hand en het is aan ons allemaal om hier scherp op te blijven en niet in zee te gaan met mensen die pups op deze manier aanbieden, hoe schattig de pupjes er op de foto ook uitzien.

Wanneer “fokkers” pups van verschillende rassen gelijktijdig aanbieden, het moederdier er niet bij is, er op andere locaties dan bij de fokker thuis afgesproken moet worden, er buitenlandse teksten of stempels in het dierenpaspoort staan, pups al “onschuldige” gezondheidsklachten hebben, laat u dan niet verleiden en kies voor een andere optie. Ook al moet u dan nog even wachten op de door u zo gewenste pup.

Een betrouwbare en betrokken fokker zal altijd open staan voor een kennismaking, houdt pups samen met hun moeder in een omgeving waarin de pups al gewend raken aan omgang met mensen, houdt de omgeving van de moederhond en pups schoon, ontwormt de pups meermaals, laat ze vaccineren en chippen en levert een dierenpaspoort bij de pups. Ook zullen pups niet eerder dan op een leeftijd van 7 weken naar een nieuwe eigenaar gaan.

Een pup die een goede start heeft gehad, heeft de grootste kans om op te groeien tot dat gezonde en stabiele maatje dat u zo graag wilde.

Wij verwelkomen u en uw nieuwe pup graag bij ons in de praktijk voor een gratis kennismakingsconsult.
Uw pupje wordt grondig onderzocht en u kunt terecht met vragen en problemen waar u tegenaan loopt in de eerste fase met uw trouwe viervoeter.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

13
jun

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Dierenzorg Club Lelystad (DCL) voor een gezond en zorgeloos...

Bekijk alle informatie

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad