time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Verzekeren

Alle baasjes willen het beste voor hun geliefde viervoeter. Of dit nu gaat om de dagelijkse zorg van uw huisdier, of om diergeneeskundige zorg na bijvoorbeeld een ongeluk of bij een chronische ziekte. De kosten voor dit soort behandelingen kunnen flink oplopen. Gelukkig bestaan er ook voor de hond zorg- en ongevallenverzekeringen. Dit soort verzekeringen beschermen u voor onverwachte hoge kosten en u betaalt daarvoor een vast maandelijks bedrag. Wij raden u dan ook aan om te kijken of een verzekering ook iets voor u is.  

De hoogte van het maandelijkse bedrag is afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste bepaald de aanbieder van de verzekering de hoogte van de premie. Dit wordt onder meer bepaald door het diersoort, maar ook het ras, geslacht, gewicht en leeftijd van uw hond. Daarnaast is het bedrag afhankelijk van het door u gekozen pakket, de hoogte van het eigen risico en de gebeurtenissen waarvoor u uw hond laat verzekeren. De meeste verzekeringen werken niet met een maand wachttijd als uw dier als jonge pup wordt ingeschreven.

Er bestaan in Nederland meerdere aanbieders van verzekeringen voor de hond, hieronder noemen we een aantal van de grootste: OHRA, Petplan, Aegon, PetSecur, InShared en Hema.

Om u te helpen bij het kiezen van een huisdierenverzekering zijn er ook websites die de vergelijking voor u maken en die de voor- en nadelen van de verzekeringsmaatschappijen op een rijtje zet. Dit soort overzichten kunnen u helpen met het kiezen van de verzekering die het beste bij u en uw dier past. Een duidelijke, onafhankelijke website met vergelijkingstools van de verschillende verzekeringen is bijvoorbeeld www.verzekerjehuisdier.nl.

Het is belangrijk om erbij stil te staan dat er een aantal erfelijke aandoeningen bij bepaalde rashonden niet gedekt worden door de verzekeraar. Denk hierbij aan luchtwegproblemen bij honden met een korte snuit, zoals de Franse Bulldog. Of hartafwijkingen bij bijvoorbeeld de Cavalier King Charles Spaniels. Deze aandoeningen komen dusdanig vaak voor bij deze rassen dat het voor de verzekeraar niet rendabel is om de kosten hiervan te dekken.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

24/7 online afspraken kunnen maken?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad