time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Aanschaf en verzorging

In het wild leven konijnen in grote groepen. Het zijn namelijk sociale dieren die er bewust voor kiezen om continu in elkaars gezelschap te leven. Toch leeft 70% van de konijnen in Nederland solitair (alleen). Dit druist dus volledig tegen de natuur in. Een konijn alleen is een dier dat wegkwijnt. Het is bewezen dat konijnen die alleen leven, korter leven. Dat komt doordat ze neerslachtig raken, zich vervelen en stress hebben. Wanneer een konijn niet goed in zijn vel zit of stress heeft, wordt deze sneller ziek. De gemiddelde leeftijd van konijnen die in koppels of groepen worden gehouden ligt dan ook hoger.

Wij raden daarom aan om konijnen in koppels te houden. Nu heeft u dan de keuze tussen ram-voedster (man-vrouw), voedster-voedster en ram-ram koppels. Het is het handigst om twee dieren uit één nest te nemen en een ram met voedster gaat over het algemeen het beste. Hier is het dan wel van belang om de dieren op tijd te castreren of te steriliseren om het krijgen van ongewenste nestjes te voorkomen.

Naast het samen laten opgroeien van konijnen, kunnen ze ook op latere leeftijd gekoppeld worden. Er zijn ook stichtingen die bij zo’n koppeling kunnen assisteren en die meekijken welk konijn het beste erbij zou passen. Een voorbeeld van zo’n stichting is Kaatje Keutel.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

13
jun

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Dierenzorg Club Lelystad (DCL) voor een gezond en zorgeloos...

Bekijk alle informatie

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad