time icon
Ma t/m Vr: 8.30 uur – 19.30 uur, vrijdagavond vanaf 17.00 uur gesloten.
Zaterdag: 9.00 uur – 15.00 uur
time icon
Afspraak: 0320- 748054
Afspraak maken

Preventieve zorg

Met preventieve gezondheidszorg wordt de zorg bedoeld die gericht is op het voorkomen van ziekte. Wij helpen u graag uw huisdier gezond te houden, zodat u zo lang mogelijk van uw huisdier kunt genieten!

Om ervoor te zorgen dat uw huisdier passende preventieve zorg krijgt, kunt u ervoor kiezen om lid te worden van het Huisdieren ZorgPlan dat wij aanbieden. Als u lid bent van het Huisdieren ZorgPlan, betaalt u één keer in de maand een bedrag en hiervoor krijgt u de volledige preventieve zorg die uw dier nodig heeft. Hieronder leest u meer over preventieve zorg en de onderdelen uit het Huisdieren ZorgPlan.

Preventieve zorg wordt in de diergeneeskunde steeds belangrijker. Het verkleint de kans op ziekten en door preventieve zorg neemt de gemiddelde levensduur van onze huisdieren toe. Bovendien biedt het de mogelijkheid om aandoeningen in een vroeg stadium te ontdekken zodat tijdig kan worden gestart met een behandeling. Dit maakt de prognose vaak een stuk gunstiger. Ook voor onze huisdieren geldt dus: ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Gezondheidscontroles

Wij adviseren om minstens eenmaal per jaar uw dier te laten controleren door de dierenarts. Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole wordt uw dier uitgebreid klinisch onderzocht en kunt u eventuele problemen met de dierenarts bespreken. Deze jaarlijkse controle is van groot belang. Soms vertoont een dier geen duidelijke ziekteverschijnselen, maar worden tijdens het klinisch onderzoek toch afwijkingen gevonden. Als u kiest voor een Huisdieren ZorgPlan lidmaatschap zijn er halfjaarlijkse
controles inbegrepen. Door regelmatige controles kunnen wij ziekten in een vroeg stadium ontdekken en tijdig ingrijpen. Deze jaarlijkse gezondheidscontrole wordt vaak gecombineerd met de jaarlijkse vaccinatie.

Vaccineren op maat

Vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om besmettelijke ziekten bij uw huisdier te voorkomen. Wij vaccineren op maat: dit betekent dat wij per dier beoordelen welke vaccinaties wel en niet nodig zijn. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de leeftijd van het dier en de risico’s op infectie, afhankelijk van levenswijze en omgeving (veel in het buitengebied, contact met andere dieren, buitenland, etc.). Vervolgens wordt voor het dier een vaccinatieadvies op maat gegeven.

Vaccineren betekent bij ons tevens een jaarlijkse gezondheidscheck, waarbij het dier uitgebreid klinisch onderzocht wordt door de dierenarts en er alle ruimte is om eventuele problemen met uw dierenarts te bespreken.

Ook voor het vaccineren heeft het voordelen om lid te worden van het Huisdieren Zorgplan. U weet zeker dat uw hond of kat de nodige vaccinaties krijgt en u wordt hier aan herinnerd door ons.

Bescherming tegen wormen, teken en vlooien

Om uw dier in optimale conditie te houden is bescherming tegen wormen, teken en vlooien van groot belang. Een wormbesmetting kan vervelende gevolgen hebben voor uw dier en biedt een gezondheidsrisico voor de mens. Hoe vaak uw dier ontwormd moet worden hangt af van een aantal factoren.

Tekenbeten zijn risicovol, omdat ze tijdens het zuigen van bloedziekten kunnen overdragen, o.a. de ziekte van Lyme. Vlooien kunnen bij uw huisdier jeuk, kale plekken, huidlaesies en bij jonge dieren ernstige bloedarmoede kunnen veroorzaken. Bovendien kunnen vlooien lintwormeitjes overbrengen waardoor er een groter risico is op een worminfectie. Het is daarom erg belangrijk om uw dier te beschermen tegen teken en vlooien. Er zijn verschillende producten beschikbaar, zoals een tablet, een pipet of een tekenband. Wij geven u graag informatie welk product het meest geschikt is voor uw dier. Antiparasitaire middelen (producten tegen vlooien, teken en wormen) zijn inbegrepen bij het Huisdieren ZorgPlan. Ondanks het feit dat een product tegen teken wordt gebruikt, adviseren wij om uw dier regelmatig te controleren op teken.

Sterilisatie/castratie

Bij een sterilisatie van een teef of poes worden de eierstokken verwijderd (medisch gezien ook castratie genoemd). De baarmoeder wordt alleen verwijderd indien deze afwijkend is. Bij de teef en de poes levert sterilisatie op jonge leeftijd belangrijke voordelen op voor de gezondheid van het dier. Zo kan het dier geen baarmoederontsteking meer ontwikkelen en de kans op kwaadaardige melkkliertumoren op latere leeftijd is aanzienlijk kleiner.

Vrouwtjeskonijnen hebben op latere leeftijd een zeer grote kans op baarmoederkanker. Bij sommige rassen ontwikkelt 50-80% van de voedsters van 4 jaar en ouder deze vorm van kanker. Door een voedster op jonge leeftijd te steriliseren kan het ontwikkelen van baarmoedertumoren op latere leeftijd voorkomen worden. Bij een sterilisatie van een voedster worden eierstokken en baarmoeder verwijderd.

Kwalitatief goede voeding

Voor dieren zijn er veel verschillende voeders op de markt. Een kwalitatief goede voeding helpt uw dier gezond te houden. Voor een voedingsadvies op maat voor uw huisdier kunt u altijd bij ons terecht.  

Wil u er zeker van zijn dat uw geliefde huisdier de juiste preventieve zorg krijgt? Wordt dan lid van het Huisdieren ZorgPlan. Voor meer informatie of vragen hierover kunt u
altijd terecht bij één van onze dierenartsen of paraveterinairen.

De laatste berichten

21
feb

Prijsverhoging Huisdieren Zorg Plan

Wij hebben inmiddels vele tevreden klanten, die door middel...

Bekijk alle informatie

13
jun

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Dierenzorg Club Lelystad (DCL) voor een gezond en zorgeloos...

Bekijk alle informatie

Dierenzorg Club Lelystad, wordt u ook lid?

Copyright © 2022 | Dierenartsencentrum Lelystad